Kapsulat e Vajit te Fares se Zeze

SKU: PROD-18051
I sugjeruar
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
...
Disponueshmëria:

1500 Në Stok

1,200 L

Përshkrim

Kapsulat Phenomenal me Vajin e Fares se Zeze
 
Format 500mg 
 
Al-Baraka Seed Oil:
 
Një product 100% natyral i shëndetshëm i pasur me aminoacide të pangopura, Nigellone, carotene, Thymoquinon dhe një grup mineralesh.
Suporton dhe rrit sistemin e imunitetit të trupit.
Mbështet funksionin e sistemit të frymëmarrjes dhe mushkërive
Tonik i përgjithshëm per trupin.
Shumë i dobishëm në rastet e problemeve të frymëmarrjes
Forcon trupin në Përgjithësi
Antioxidant Natyral.
Antihistaminë natyrale
 
Cfarë është fara e zezë?
Është produkti ose farat e një bimë barishtore shumë të lashtë, është e njohur për arabët si fara e bereqetit. Emëri shkencor është Nigella Sativa.
 
Vaji i farës së zezë gjatë gjithë historisë:
Vaji i farës së zezë është i pasur me përfitime shëndetësore për trupin.
 
Ishte i njohur në sistemet mjekësore antike dhe moderne Greke dhe Gjermane, si dhe përdorej në praktikat e lashta mjekësore të Egjiptit.
 
Është gjetur edhe në gërmimet në varrin e Tutankhamen (Faraon I Egjiptit te Lashtë).
 
Mbretëresha Cleopatra njihet në historinë e lashtë Egjiptiane, që ka përdor vajin e farës së zezë për përfitimet e saj higjeno-estetike.
 
Për më tepër, mjeku dhe shkencëtari Avicenna ka treguar gjithashtu rëndësinë e vajit të fares së zezë në librin e tij të famshëm mjekësor, the Canon in Medicine.
 
Indikacionet më të forta mbi rëndësinë e farës së zezë dhe përfitimet mjekësore, mbeten tek Profeti Muhamed a.s. në Hadithin e tij,:
 
“Fara e zezë shëron çdo sëmundje përveç vdekjes.”
 
Vaj i farës së zezë në mjekësinë alternative ose natyrale:
Detajet e Mjekësisë Natyrale e përqëndruar tek vajrat e qëndrueshëm, të nxjerra nga farat e zeza shpjegon qartë se janë vajra mjaft të pasura me antioksidantë dhe mbështesin aktivitetet anti-inflamatore, antihistamine dhe se sipas studimeve farat e zeza kanë efekte që forcojnë fuqishëm imunitetin dhe përdoren për të luftuar sëmundjet kancerogjene.
 
Fara e zezë dhe vaji i saj janë të dobishme për problemet e frymëmarrjes, duke përfshirë astmën, alergjinë, kollën, edeemat pulmonare, gripin, kongjestionin, shqetësimet gastrointestinale, dhimbjen e barkut, diarrenë, kolikën dhe hemorroidet. Vaji përdoret për të ulur hipertensionin, për të nxitur ciklin menstrual dhe për të rritur laktacionin. Përdoret përgjithsisht në rastet inflamatore dhe dermale, dhimbje koke, dhimbje dhëmbi, bllokim të hundës dhe baktere parazitare.
 
Përbërësit dhe vetitë e vajit të farës së zezë:
Vaji i farës së zezë përmban një grup të madh të aminoacideve të pangopura si acidi linoleik dhe fosfolipidi.
 
EFA-të përbëhen nga acidi alfa-linoleik (Omega 3) dhe acidi linoleik (Omega 4).
 
- Përmban gjithashtu Nigellone, proteina, argininë, karoten; në të është gjithashtu vaj i pasur me vlerë ushqyese, disa metale si fosfori, hekuri si dhe disa enzima tretëse.
- Hulumtimet moderne kanë siguruar prova që shumica e sëmundjeve shfaqen për shkak të një defekti funksional në sistemin imunitar, duke ia lën detyrën mbrojtjes së trupit.
 
Fara e zezë është me një potencial të rëndësishëm për sistemin imunitar pasi ajo e karikon ate edhe nëse ështe përdorur për pak kohe ose një kohë të shkurtër
Kjo sepse: Përqindja e aminoacideve të pangopura që gjenden në vajin e farës së zezë arrijnë rreth 81%, dhe si pasojë kemi këto rezultate:
1- Mbështetja ose rritja e imunitetit të trupit pason dhe në rritjen e aftësisë për t'i rezistuar tensioneve.
2- Rrit efektivitetin e fibrinës dhe ndërtimi i yndyrës së neuroneve.
3- Rritja e spermatizmit, aktivizimit të spermës dhe fuqisë seksuale.
4- Ulja e kolesterolit në gjak përmes rritjes së sekretimit të tij në jashtëqitje dhe rishpërndarjes nga gjaku në inde përmes yndyrave LDL dhe intensitetit të VID.
 
Për më tepër, këto aminoacide janë përgjegjës për versionin e vajit të farës së zezë brenda trupit të Njeriut dhe përmes enzimave të veçanta, veçanërisht për:
-prostaglandin PGE1: përgjegjës për përforcimin dhe aktivizimin e qelizave immune
-prostaglandin PGE2: përgjegjës për kontrollin e problemeve pulmonare dhe hipertensionit.
 
Përse vaji ynë është me i miri ?
Kemi grumbulluar llojet më të mira të farës (farën nigella sativa), të mbjellë në mënyrë natyrale, në tokë kimikisht të pastër dhe të pa ndotur nga pesticidet dhe plehrat, për më tepër, këto farëra janë të mbledhura dhe përzgjedhura me cilësi të lartë, pastaj ruhen larg nxehtësisë dhe lagështisë, në menyrë që të ekstraktohen me mënyrën e ftohtë ku si pasojë mbrohen elementët efektivë pa ndonjë transformim të përbërjes kimike.
 
Proteina:
arginina dhe karotina janë substanca të dobishme për rritjen e trupit, si dhe për mëlçinë, e cila transformon karoten në vitaminën A.
 
Nigellon:
është një nga antioksidantët natyrorë si vitamina C dhe A. Nigelloni luan një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e bronkit nga spazma e shkaktuar nga histamina; prandaj, vaji i farës së zezë konsiderohet një antihistaminë natyral. Ekzistojnë gjithashtu shumë hulumtime, të botuara kohët e fundit në lidhje me rolin mbrojtës të luajtur nga Nigellone në mbrojtjen e trupit nga rreziqet e substancave ekzotike të njollosura (Xenobiotics).
 
Glutathione:
luan një rol themelor në mbrojtjen e trupit nga ajo që njihet si radikalët e lirë.
 
Thymoquinone:
hulumtimet kanë vërtetuar se kjo substancë është efektive kundër viruseve dhe baktereve dhe ka efekt të shkëlqyeshëm anti-kancerogjen dhe rezistente ndaj qelizave malinje Caner.
 
Për më tepër, hulumtimet moderne kanë treguar një rol të rëndësishëm që luan ky vaj në rivendosjen e ekuilibrit ndaj gjëndrave harmonike si aktivizimi i pankreasit tek të moshuarit dhe organizimi i ciklit menstrual tek gratë, duke mbajtur parasysh që nuk këshillohet të merret gojarisht nga gratë shtatzëna në mënyrë për të shmangur relaksimin e muskujve të mitrës.
 
 Përdorimet e vajit të farës së zezë
- Një produkt natyral i shëndetshëm që përdoret për të mbështetur sistemin e imunitetit të trupit, dhe si një tonik të përgjithshëm të trupit.
– Isshtë e dobishme në rastet e problemeve të frymëmarrjes (Astma - kollë - Alergji)
- Një antioksidant natyral.
 është e dobishme në rastet e reumatizmit, dhimbjes muskulare dhe dhimbje koke.
 Përdoret si një vaj masazhi për të ushqyer lëkurën, dhe kokës.
iso: 9001
iso: 22000
Standardet e PMP
500mg

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5