Vaj i Bajames se Embel nga Tact

SKU: PROD-16512
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
• Vaj i bajames së ëmbël është i dobishëm për përkujdesjen e përgjithme ndaj lëkurës për shkak se ai përmban vitamina dhe acide esenciale të ngopura. Përbërja: • Acide yndyroze ku ndër më të rëndëishmet është acidi oleik, linoleik, lëndë xhelatine dhe proteina. • Lëndë sheqeri dhe kripëra metali Mg, A, K, P, Ca. • Vitamina A, B, E. Përdorimi i jashtëm: • Për p&eu...
Disponueshmëria:

0 Në Stok

800 L

Përshkrim

• Vaj i bajames së ëmbël është i dobishëm për përkujdesjen e përgjithme ndaj lëkurës për shkak se ai përmban vitamina dhe acide esenciale të ngopura.

Përbërja:

• Acide yndyroze ku ndër më të rëndëishmet është acidi oleik, linoleik, lëndë xhelatine dhe proteina.

• Lëndë sheqeri dhe kripëra metali Mg, A, K, P, Ca.

• Vitamina A, B, E. Përdorimi i jashtëm:

• Për përkujdesin ndaj flokëve: Shërben si një ushqyes i përgjithshëm për flokët e dobët.

• Për zbokthin, për plgaët e skalpit të kokës dhe thyrjen e flokëve.

• Zbut lëkurësn, sidmoos në rast djegjesh.

• Për majasëllin: Përzihet vaji i bajames së ëmbël me një vezë dhe vendoset mbi majasëll.

• Qetëson kruajtjet në disa sëmundje të lëkurës dhe ekzemën.

• Ndihmon për qetësimin e dhembjeve të veshit të mesëm dhe rigjeneron mbulesën e daulles së veshit.

• Përdoret për mjekimin e lungave të thata. Acidi linoleik që bën pjesë në grupin e Omega 6 të acideve esenciale të yndyrshme:

• E.F.A janë acide yndyroze të domozdoshme për shëndetin e njeriut dhe trupi vetë nuk është në gjendje që t’i prodhojë ato dhe në disa raste të tjera ato quhen vitamina F ose Polyunsaturated. Ato duhet të merren nëpërmjet ushqimit dhe kanë ndikim shumë të mirë mjekues dhe mbrojtës. Ato e përmirësojnë lëkurën dhe flokët, ulin tensionin, kolesterolin dhe triglyceridet.

Gjithashtu ato ndihmojnë në parandalimin e acarimit të nyjeve dhe janë të dobishme për rastet e sëmundjes me Candida ose infektimi fungal, për sëmundjes e zemrës, për enët e gjakut, ekzimën dhe psoriasis. Këto acide gjenden me një përqëndrim të madh në tru dhe ndihmojnë transportin e rrymës nervore. Ato janë mëse të domozdoshme për rritjen, zhvillimin dhe përmbushjen e funksionit të trurit.

Mungesa e këtyre acideve mund të çojë drejt dobësimit të forcës për të mësuar dhe për të rikthyer informacionet. Çdo qelizë e gjallë në trup ka nevojë për to ashtu siç i përdor trupi në formimin e prostaglandineve.

• Ky acid përbahet nga dy grupe Linolich alpha+Linoleic-Omega6 që gjenden zakonisht në vajrat bimorë dhe Eicosa Pentaenoic + Linolenic Omega6, ndërkohë që këto acide gjenden në vajin e peshkut dhe vajin e farave të lirit.

• Kripërat që gjenden në të janë të rëndësishme dhe dihet rroli i secilës prej tyre.

Gjithashtu lëndët xhelatine ndihmojnë në rregullimin e niveleve të glukozës në gjak dhe në uljen e kolesterolit të gjakut dhe në largimin e helmeve.

Vitamina E: Shërben si antioksidant dhe është mjaft e rëndësishme për mbrojten nga kanceri, sëmundjet e zemrës dhe enët e gjakut dhe përmirëson qarkullimin e gjakut.

Gjithashtu është mëse e domozdoshme për rigjenerimin e indeve dhe është e dobishme për mjekimin e P.M.S dhe sëmndjen e osteitis fibrosa cystica.

Ajo aktivizon mpiksjen natyrale të gjakut dhe acarimin, si dhe pakëson shenjat e plagëve dhe ul presinon arterial, ndihmon në mbrojtjen kundër kataraktit, përmirëson akltivitetin sportiv dhe zbut kontraktimet e muskujve të gjurit.

Ajo ruan shendetin e nervave dhe muskujve, forcon muret e kapilarëve dhe mbron nga anemia.

Gjithashtu ajo shërben si antioksidant duke parandaluar prishjen e qelizave nëpërmjet pengimit të proçesit të oksidimit të yndyrës dhe formimin të radikaleve të lira.

Ajo mbron gjithashtu vitaminat e tjera që shkrihen në yndyrë dhe nga prishja e tyre përmjes ndikimit të oksigjenit, vonon plakjen dhe ndalon formimin e njollat e plakjes në lëkurë ndonjëherë.

Gjithashtu mungesa e kësaj vitamine mund të çojë drejt shterpësisë tek burrat dhe gratë dhe të shkaktojë destabilizim në mestruacione dhe dobësim nervor dhe muskulor në moshën e RBC.

Ulja e nivelit të vitaminës E mendohet se ka lidhje me kancerin e zorrëve dhe të stomakut.

Ka një lidhje mes shtimit të sëmundjeve të zemrës dhe shtimit të rasteve të mungesës së vitaminës E në ushqim.

Dobitë e saj: shërben si ushqyes, aktivizuese e nervave dhe pastruese e zorrëve.

Doza: Përdoret vetëm për përdorim të jashtëm mbi lëkurë ose flokë një herë në ditë.

Sasia 60 ml

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5