Tact Vaj Trëndafili

SKU: PROD-16646
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
...
Disponueshmëria:

0 Në Stok

1,000 L

Përshkrim

Tact Vaj Trëndafili

Përmbledhje: Vaji nxirret nga trëndafili dhe shërben si qetësues për nervat dhe dhembjet dhe për dhembjet e barkut.

Ai përbëhet nga hidokarion i kristializuar dhe vaj pa ngjyrë, por që përfshihet tek ngjyra e verdhe dhe jeshile dhe njihet që në lashtësi.

Përbërja: Citronellol- geraniol- nerol- linalool- eugenol- phenyle- etanol. Përbërësit kryesorë janë: Citronellyli- geranioli- neroli- linalooli- citral- phenyle dhe etanoli.

Disa të dhëna rreth trëndafilit të Damaskut (ROSA DAMASCAENA):

Vendrritja origjinale: Greqia dhe Italia. Trëndafili i Damaskut njihet që në lashtësi për veçoritë e tij mjekuese. Vaji i tij nxirret nëpërmjet pikimit të petaleve të tij mbi avull ose duke përdorur një lëndë shkrirëse.

Aroma: Aromë e fortë lulesh. Vaji nxirret nga trëndëfilat që mblidhen para orës 8 të mëngjesit për të arritur efiçencën më të lartë dhe duke përdorur pikimin me avull. Zakonisht temperatura e përdorur në pikim arrihet të kontrollohet në mënyrë shumë të detajuar në mënyrë që të ruhen veçoritë e trëndëfilit pa ndikuar në përbërësit e tij.

Përbërja kimike: Përbërja kimike e vajit të trëndëfilit konsiderohet një nga përbërjet më të komplikuara të vajrave, për arsye se ai përmbën më shumë se 300 përbërës, prej të cilëve njihet vetëm ctronellyli, phenyle, etanoli, geranioli, neroli, farnesol, sethrbotin, i shoqëruar me pak nonanol, linalool, nonaral phenil acetaldehyde, citral, carvone, citronellol, acetate, methyl, eugenol, oksidi i trëndëfilit etj.

Përdorimi Veçoritë mjekuese:

• - Shërben si Anti-histamin, tretës dhe lirues për verdhëzën, si qetësues për dhembjet dhe anti-fungal.

• Përdorimi i jashtëm : Për mjekimin e dhembjeve të kokës, lodhjes së syve dhe për përkujdesjen e lëkurës. Fërkimi i fytyrës me vajin aromatik të trëndafilit ndihmon për çlodhjen.

Vaji i trëndëfilit nga Tact Ai është një nga vajrat më të mirë dhe me shumë përdorime që nxirret nga trëndëfili që i përket familjes së trëndëfilave (Family Rosaceae) dhe që shërben për ruajtjen e shëndetit të lëkurës.

Përdorimi: Përsa i përket lëkurës ky vaj konsiderohet një nga zbutësit më të mirë për të, konsiderohet një nga anti-mikrob dhe pastruesi më të dobishëm për të gjitha llojet e lëkurave, sidomos për lëkurën e thatë dhe të acaruar.

Ai përdoret për përmirësimin e defekteve në ciklin sipërfaqësor të qimes mbi lëkurë dhe gjithashtu është i dobishëm për acarimet e lëkurës siç është: skuqja, ekzema, urdhja dhe është i dobishëm pas operacioneve të zbukurimit dhe për pastrimin e lëkurës.

Vaji i trëndëfilit është i dobishëm si lëndë pastruese e zbutëse dhe për pastrimin e organeve gjenetale të gruas.

Ai përdoret në mënyrë të rregullt për të vënë në ekuilibër hormonet tek gruaja, siç ndodh në rastet e dobësisë në pjellori.

Me një fjalë, vaji i trëndafilit ka veçori shumë të dobishme dhe forcuese për mitrën.

Doza: Izolohet nga jashtë dhe nuk shkakton asnjë helmim, efekte ngacmuese apo alergjike, por pavarsisht kësaj duhet të bëhet kujdes me përdorimin e tij gjatë periudhës së shtatzanisë për shkak të mungesës së studimeve të mjaftueshme.

Përzierjet e vajit të trëndëfilit: Vaji i trëndëfilit mund të përzihet me vajin e karafilit, vajin e jasaminit dhe fajin e lules së palmës.

Sasia 60 ml

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5