Tact Vaj Dëllenje

SKU: PROD-16525
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
Tact Vaj Dëllenje Përmbledhje: Përdoret për përdorim të jashtëm me lyerje për kyçet e prekura nga reumatizma, madje edhe në raste të rënda, për trajtimin e disa sëmundjeve të lëkurës, shërben si dizifektant i traktit urinar, përdoret për përdorim të brendshëm në doza të vogla dhe me kujdes për të ndihmuar pacientët me Sida, turberkuloz, diabet dhe albuminuria (prania e albuminës në urinë)....
Disponueshmëria:

0 Në Stok

800 L

Përshkrim

Tact Vaj Dëllenje

Përmbledhje: Përdoret për përdorim të jashtëm me lyerje për kyçet e prekura nga reumatizma, madje edhe në raste të rënda, për trajtimin e disa sëmundjeve të lëkurës, shërben si dizifektant i traktit urinar, përdoret për përdorim të brendshëm në doza të vogla dhe me kujdes për të ndihmuar pacientët me Sida, turberkuloz, diabet dhe albuminuria (prania e albuminës në urinë).

Përbërja: - Përmban lëngun e fruteve të dëllinjës me rrëshirë boronice, përmban vajra, taninë, rrëshirë, vitamina, të hap oreksin dhe është diuretike.

- Përmban:Alkool, Kadinin, Camphene, vajra esencialë, Flavon, rrëshirë, Sabinene, sheqer, sulfur, taninë, Tirbinat.

- David Antioch ka thënë për selvinë e egër të dëllinjës (Dëllinja): “Ajo shëron kollën kronike, dhimbjet e kraharorit, dobësinë e stomakut, kolikat (dhimbjet e barkut) dhe gazrat, veshkën e ftohur (dhimbje në ije ose në zonën e veshkave si pasojë e gurëve në veshka apo e infeksionit), vlagën Ceylon në Uretra, hemorroidet dhe helmimin e fortë. Një nga vetitë e saj është se tymi i saj largon parazitët. Ajo merr pjesë për larje dhe pastrim.

Ajo ndalon djeristjen dhe forcon trupin dhe është një pije e këndshme.

Përdorimi: I jashtëm: - Përdoret për të trajtuar artritin dhe reumatizmën muskulare dhe duhet marrë për një kohë të gjatë te pacientët që kanë avancim të sëmundjes deri në çastin ku ata nuk mund të lëvizin dot.

Në fillim ata trajtohen duke i lyer gjymtyrët e prekura me vaj të zier dëllinje 10 herë në ditë.

Pas përmirësimit dhe aftësisë së tyre për të lëvizur pjesët e prekura zëvëndësohet me banjo dushi.

- Përdoret në rastet e muskujve dhe gjymtyrëve të prekura nga reumatizma ose cerma, ose për paralizat duke masazhuar ose lyer me vaj dëllinje 2-3 herë në ditë për pak javë.

Lyerja apo vaji funksionon duke futur një porcion pure frutash në alkool, apo duke futur vaj ulliri në vajin e dëllinjës në një shishe të mbyllur të vendosur në një vend të nxehtë për një periudhë prej dhjetë ditësh, pastaj marinimi filtrohet dhe thahet, duke i shtuar një sasi ekuivalente të ujit.

- Përdoret në sëmundjet kronike të lëkurës dhe sifilizin derisa simptomat e tij të zhduken duke pirë dru të zier dëllinje, ku zihet 20 g me një sasi të caktuar uji (një gotë) për 10 min.

Më pas filtrohet dhe pihet disa herë në ditë.

- Vaji i dëllinjës përdoret për të pastruar traktin urinar. Përdorim i brendshëm:

- Përdorimi i lëngut të shtrydhur i fruteve të dëllinjës ose në gatim forcon imunitetin trupor, veçanërisht për njerëzit me diabet, sëmundjen e derrit, turberkuloz, për atë që ankohen për dobësi, për mungesën e oreksit dhe gjithashtu shërben për trajtimin e artritit reumatoid dhe cermës.

Doza: - Lyerje e jashtme e lëkurës kur është e nevojshme.

Kujdes: - Mos të përdoret në sëmundjet e veshkave.

Nëse merret nëpërmjet gojës mund të ketë kundërveprim në përthithjen e hekurit dhe të mineraleve të tjera në stomak.

Përzierja: - Zieni maja degësh, pritini në pjesë të vogla dhe vloni katër grushte prej tyre në një sasi uji të filtruar për rreth tre orë.

Pas zierjes, filtrojeni dhe hidheni ujin e zier në ujin e ngrohtë për t’u larë, me temperaturë 35 gradë C. Pacienti duhet të qëndrojë i shtrirë për rreth 15-20 min. - Emulsioni bëhet duke i shtuar një gote uji të zier një lugë çaji pure frutash dhe pihen dy gota në ditë disa herë.

Sasia 60 ml

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5