Tact Vaj Kastraveci

SKU: PROD-16544
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
...
Disponueshmëria:

0 Në Stok

800 L

Përshkrim

Tact Vaj Kastraveci

Kastraveci bën pjesë në familjen e perimeve.

Ai njehet që prej kohëve më të lashta. Vendi i tij i origjinës është India Lindore, ku ka qënë kultivuar që prej rreth 3000 vjetësh P.K.

Kastraveci është i dobishëm kryesisht në pastrimin e gjakut, shërben si diuretik dhe pastron fshikëzën e urinës nga papastërtitë.

Ai ndihmon në qetësimin e dhimbjes së kokës dhe përdorimi i tij u këshillohet të sëmurëve me diabet, duke qenë se ai ndihmon në pastrimin e trupit nga helmet dhe sidomos tek të sëmurët me urinë diabetike.

Kjo rezulton për faktin se kastraveci përmban një element të ngjashëm me insulinën, i cili ndihmon në pakësimin e nivelit të sheqerit në gjak, veçse në përqindje të ulëta.

Vaji i farave të kastravecit: Substancat më efektive të kastravecit përqendrohen tek farat.

Farat e kastravecit, pasi thahen, merren dhe lahen.

Më pas ato thahen dhe shtrydhen në gjendje të ftohtë me qëllim për të ruajtur strukturën kimike dhe për të pasur efektshmëri maksimale në përdorimin e tij mjekësor.

Përdorimet: - Përdoret kundra shiritit. Merren dy lugë (10 mlg.). - Përdoret në rastet e infeksione të rrugëve urinare, sëmundjet e zorrëve, si dhe ndihmon në dhimbjet e barkut dhe në rastet me kapsllëk. - Ndihmon në reduktimin e aciditetit të stomakut. - Ndikon si qetësues, përdoret në trajtimin e sëmundjeve nervore, kthimin e humorit dhe largimin e tensionit. - Trajton sëmundjet alergjike, sidomos alergjinë e lëkurës dhe urtikariet. - Vaji i farave të kastravecit përdoret si përbërës në preparatet estetike.

Ai shërben si zbutës e rifreskon lëkurën nga sëmundjet që e acarojnë atë, në mënyrë të veçantë kur shkak është ekspozimi në diell apo dëmtimet e tjera që pëson ajo.

Doza: Një lugë e vogël në mëngjes dhe në mbrëmje. Ndërsa në mjekimin e shiritit dhe të kapsllëkut rekomandohen dy lugë gjelle.

Efektet anësore: Nuk janë evidentuar për këtë preparat efekte anësore, andaj këshillohet për përdorimet të jashtëm dhe të brendshëm.

Nuk është i këshillueshëm përdorimi i tij nga ana e grave shtatzëna apo me gji.

Të mbahet larg përdorimit nga ana e fëmijëve

Sasia 60 ml

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5