Vaj Hudhre nga Tact

SKU: PROD-16538
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
...
Disponueshmëria:

0 Në Stok

800 L

Përshkrim

Vaji ihudhrës përmbën vajra të paqarndrueshëm siç është lënda e axhoenës, allicinës, që janë dy lëndë tepër të efektshmë tek hudhra dhe që kanë karektersitika mjekuese dhe të veçanta për erën e saj.

Ato dalin prej lëndës së lajenës, siç del edhe enzima e lalinezit, që janë lëndë që gjenden tek thelpinjtë e hudhrës.

• Hudhra është një ilaç që i dhërben 549 sëmundjeve, ku ndër më të rëndëishmet është kalçlifikimi i arterieve, kanceri, astma, sëmundjet e zemrës, diabeti. Ajo gjithashtu shërben për përmirësimin e aktivitetit seksual, ngritjes së imunitetit etj.

• Hudhra shërben kundër influenzës, mikrobeve, infektimi fungal i lëkurës, turbekulozi, parazitët e zorrëve etj.

• Ul kolesterolin, ul tensionin dhe është e dobishme në lehtësimin e arteriosklerozës. Përbërësit: Allicinë, Diallyl Disulfide P, Mn, Mg, Fe, Ca, Cu, vajra esencialë, germanium, sonjum kibriti, Zn, vitamina C,B2, B1, A.

Përdorimi:

• Janë kryer më shumë se 25 studime nga viti 1979 deri në vitin 1998 mbi 1920 persona dhe është vënë re se vaji i hurdhrës ul kolisterolin deri në masën 9-12% dhe presionin -10%. Vaji ka një erë më të butë se ajo e hudhrës që konsumohet në mëynë natyrale dhe përdorimi i tij bie ndesh me varfarinën.

• Kërkuesi Cay dhe disa kërkues të tjerë vunë re në vitin 1985 se ecanca e nxjerrë nga thelpinjtë e hudhrës reagon kundër virusit të influenzës, sepse ajo përbëhet nga një përqëndrim shumë i lartë i allicinës që është një antibotik kundër viruseve. Kjo i kushtohet ndikimit që ka acidi nuklerik DNA-RNA mbi virusin, i cili parandalon rritjen e mikrobeve duke përfshirë edhe mykobakterien e turbekulozit dhe është i dobishëm për pastrimin e zorrëve nga parazitët.

• Studimet moderne vërtetojnë ekzistencën e një lidhjeje mes yndyrnave të ngopura shtazore dhe përqindjes së kolesterolit në gjak, sëmundjes së insufiçencës së arterieve koronare dhe marrëdhënies që lidh mes kolesterolit, kalçifikimit të arterieve dhe sëmundjes së zemrës.

• Në Japoni profesor Nishino dhe një grup tjetër studiuesish në Fakultetin e Mjeksisë, dega e Biokimisë në vitin 1993 vuri re një ulje të aktvitetit të etapës së kancerit përmes pakësimit të lidhjes mes lëndës kanceroze me acidin nuklerik DNA të gjirit (DMBA-DNA) me një përqindje 23-46% sipas rradhës.

• Në Gjermani, doktor Satargady dhe të tjerë pranuan në vitin 1993 se hudhra luan një rrol të madh në forcimin e imunitetit tek kafshët eksperimentale.

• Vaji i hudhrës përmirëson gjarkullimin e gjakut, ul vjamrat e gjakut dhe shërben si ilaç për kalçifikimin e arterieve.

• Vaji i hudhrës shërben për mjekimin e astmës dhe acarimin e xhepave të hundës.

• Anti-oksidant dhe pastron trupin.

• Ul sheqerin në gjak në veçanti.

Doza: Një lugë e vogël në mëngjes dhe në mbrëmje dhe mund të përdoret bashkë me sallatën ose të përzihet me vajin e ullirit.

Sasia 60 ml

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5