Tact Vaj Dafine

SKU: PROD-16549
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
...
Disponueshmëria:

0 Në Stok

800 L

Përshkrim

Dafina njihet ndryshme në terminologjinë shkencore me termin (laurus nobolis).

Ajo është një pemë me gjelbërim të përhershëm e cila lulëzon në muajin prill.

Ajo jep fryte që shpesh i ngjajnë ullirit, por që ka ngjyrë kafe të thellë.

Dafina është njohur historikisht si pemë fisnike e vyer, me degët e së cilës janë zbukuruar kurorat e mbretërve dhe të perandorëve.

Vaji i dafinës është konsideruar si vaj magjik për efektet dhe dobitë e tij kurative. Legjendat dhe rrëfimet na tregojnë se mbretëresha Kleopatër dhe mbretëresha e Zenubisë e kanë përdorur vajin e dafinës për të mbajtur lëkruën e tyre të freskët dhe për t’i dhënë butësi flokëve.

Vaji i dafinës është preparat 100% natyral që nxirret gjethet dhe kokrrat e kësaj peme pas larjes dhe tharjes, në gjendje të ftohtë për të ruajtur strukturën kimike dhe për të pasur efektshmëri maksimale në përdorimin e saj mjekësor.

Përbërja kimike: Vaji aromatik i dafinës përmbëhet nga 10.4 % cc-pinene + 18-cineole 9.6% + p-selinene 7.2%, metil eginol, tirebinol etj. Dobitë dhe përdorimet: Dobitë e tij njihen prej kohësh shumë të hershme: - Ushqen lëkurën, i jep asja forcë dhe shkëlqim dhe vonon shfaqjen e rrudhave. - Ushqen rrënjët e flokëve u jep atyre gjallëri dhe pakëson rënien e flokëve. - Largon erën e keqe të trupit (duke luftuar bakterin që e shkakton atë) dhe i jep erë natyrale dhe të këndshme. - Ndihmon në mjekimin e sëmundjkeve të lëkurës si ekzemat dhe psoriasis. - Është shumë efektiv në trajtimin e dhimbjeve të reumatizmës, të muskujve dhe të artritit.

Studimet e vonshme mjekësore sqarojnë se vaji i dafinës trajton shumë probleme të tretjes dhe nxit sekretimin e lëngjeve tretës. Trajton artritin dhe shton fluksin menstrual tek femrat.

Po këto studime e rekomandojnë përdorimin e vajit të dafinës në trajtimin e marramendjes, të vjellave, dhimbjeve të barkut dhe për pastrimin e rrugëve urinare.7

Sasia 60 ml

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5