Tact Vaj Propolis me Faren e Zeze

SKU: PROD-16536
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
...
Disponueshmëria:

0 Në Stok

800 L

Përshkrim

Tact Vaj Propolis me Faren e Zeze

Gjatë gjithë jetës së saj bleta ka nevojë për një lëndë pastruese që bën të mundur mbajtjen e pastër të kosheres së saj dhe disefektimin e saj prej mikrobeve, viruseve dhe plasaritjeve.

Kosherja e bletës është pa dyshim vendi më i pastër në natyrë dhe për këtë qëllim bleta mbledh një lëndë ngjitëse veçanërisht nga majat e pemëve dhe pasi ta ketë brumosur me dyllë, i shton disa maja (tharmë) duke bërë të mundur që të trasformohet në një llaç përmes të cilit ajo arrin të lyejë muret e kosheres dhe hojeve, në të cilat ajo vendos vezët dhe me të zë plasaritjet e kosheres.

Kjo lëndë quhet propolis dhe që me të vërtetë është lënda më e çuditshme në kosheren e bletës.

Struktura kimike:

Propolisi është një lëndë shumë e ndërlikuar me origjinë bimore.

Ajo formohet në pjesën më të madhe nga esenca me shumë efekt, acide të ndryshme organike, vajra dhe nga shumë vitamina, metale dhe 16 amino-acide.

Thithja dhe lëshimi:

Pas zbërthimit poleni thithet shumë shpejt nga membrana mukoze e organit tretës së gojës, stomakut dhe zorrëve.

Gjithashtu poleni mund të thithtet edhe nëpërmjet lëkurës dhe të lëshohet (largohet) në pjesën më të madhe të rasteve nëpërmjet veshkave.

Veçoritë e propolisit dhe efektet e tij:

Propolisi dallohet për tri niveli efekti nëse merret nëpërmjet gojës:

Efekti që shfaqet shpejt si një pastrues i brendëshëm dhe antibiotik kundër mikrobeve dhe fungaleve.

Ai vepron gjithashtu si një antibiotik natyral nëpërmjet dy ndikimeve bashkëvepruese kundër faktorit që sëmur:

I pari ëshë ndalimi i formimit të murit qelizor të mikrobeve dhe së dyti ai parandalon rritjen nëpërmjet dobësimit të ndarjes qelizore të mikrobeve, viruseve dhe qelizës fungale.

Për shkak të këtij efekti zgjidhet PH-ja (potential of hydrogen) në veçanti pa prekur qelizën e shëndoshë të trupit.

Gjinitë më të rëndësishme bakteriale të cilat ndikohen prej polenit janë Stafilokoket e të gjitha llojeve dhe Streptokoket, ku bëjnë pjesë edhe gjinitë që shaktojnë prishjen e dhëmbëve.

Ndërsa nga grupi i viruseve ndikohet virusi i influencës, ftohjes së thjeshtë dhe ato të acarimit të mëlçisë.

Propolisi përdoret gjithashtu edhe si antibiotik i vetëm ose në bashkëpunim me antibiotikë të tjerë në varësi të forcës së acarimit dhe opinionit të mjekut.

Nga përvoja është vënë re se ka ndikime më të mira nëse shoqërhet me cloxacilin, streptomylin dhe maxacillin.

Efekte që shfaqen në një kohë realitivisht mesatare, të cilët forcojnë organet imunitare duke shtuar imunitetin e trupit kundër ftohjeve, influencës, acarimit të bajameve dhe fshikëzës së urinës.

Gjithashtu propolisi ka efekt në ndalimin e hyrjes së viruseve në qeliza.

Ky ndikim umunitar shtohet me përdorimin e farës së zezë.

Ndikime që shafqen me përdorimin sa më shumtë të propolisit, ku ndër ndikimet më të rëndësishme është efekti antioksidantë, të cilat në tërësi ndikojnë në vonimin e plakjes dhe ruajnë aktivitetin e trupit.

Propolisi është antioksidant i fortë që vepron për pengimin e radikalëve të lirë në trup dhe ndihmon për largimin e tyre, por më e rëndësishmja është se ai vepron për ta shpëtuar trupin nga radikalet e lira që synojnë goditjen e qeliziave të tij dhe pasi t’i kenë çliruar i nxjerrin këto radikale të lira jashtë trupit drejt receptorëve të veçanta në trup, duke i nxjerrë ato jashtë funksionit.

Kjo është arsyeja që qëndron pas pjesës më të madhe të sëmundjeve kronike në trup, siç janë sëmundjet e imunitetit të dobët, kalçifikimi i arterieve, diabeti, dhembjet e kuçeve dhe shumë sëmundje të tjera të këqija dhe shumë probleme të lëkurës. Efektet e jashtme: Propolisi ka efekt lokal të veçantë.

Ai shërben si pastrues, narkozë lokale, shpjeton mbylljen e plagëve dhe si Vasko-Konstriktor. Këto efekte shfaqen në mënyrë të veçantë tek sëmundjet e gjuhës dhe dhëmbëve.

Përdorimet: Shërimi përmes produkteve të bletës konsiderohet si një degë e mjekimit bimor për arsye se të gjitha produktet e bletës kanë origjinë bimore, por ky mjekim dallohet nga mjekimi me bimë nga tri gjëra të veçanta, shto këtu edhe veçorinë më të rëndësishme që është përmendja e saj në Kuranin famëlartë dhe në sunet.

1- Bleta i përzgjedh lëndët e dobishme nga bimet dhe i depoziton ato në një mënyrë perfekte duke bërë të mundur që dobitë e tyre të ruhen tek mjalti, propolisi dhe pjalmi i luleve.

2- Bleta ka një intiskt të veçantë sipas të cilit ajo mbledh nektarin dhe pjalmin vetëm tek bimët e dobishme, duke i mënjanuar ato që janë të dëmshme.

3- Bleta është një qenie e gjallë që i përdor këto lëndë prej miliona vjetësh dhe kjo jep një garanci se këto lëndë janë familjare dhe larg çdo efekti anësor dhe nuk kanë asnjë efekt helmues sado që të shtohet doza, duke bërë me dije se një lugë e vogël çdo ditë e realizon qëllimin.

4- Mjekon dhe të mbron nga ngritja e tensionit dhe kalçifikimi i arterieve. Ai ka ndikim në uljen e kolesterolit dhe triglyceridet nëpërmjet disa ingranazheve siç është aktivizimi tw parenkimës se melçise.

5- Mbrojtja dhe mjekimi i organit tretës nga sëmundjet, si p.sh. ulçera e stomakut (gastriti), kolitit (Ulcerative Colitits) dhe syndromen IBS (Irritable Bowel Syndrome). Ka efekt shkrirës për gjakun duke bërë të mundur mbrojtjen nga trombozat për të sëmurët me diabet, si dhe mjekon dhe ruan qelizat e shëndosha në pankreas dhe aktivizon sekretimin. Gjithashtu propolisi çliron qelizat e trupit nga radikalët e lirë, të cilat bëhen pengesë për ndjeshëmrinë e tyre karshi insulinës. Në të njëjtën kohë poleni çliron radikalet e lira nga qelizat e pankreasit, të cilat pengonë ndjeshmërinë e tyre karshi ekzitencës së sheqerit.

6- Mjekimi i acarimeve në organin urinar, në fshkëzën e urinës dhe parandalon formimin e gurëve në veshka.

7- Në rastet e acarimit të kyçeve dhe dhembjeve të romatizmëz poleni qetëson dhembjet dhe rigjeneron indet.

8- Është i dobishëm në rastet e asmës dhe të semundjeve të alergjisë nëse shoqërohet me pjalmin e luleve.

9- Mjekimi i të ftohtit (rrufës), influencës, acarimit të bajameve dhe bronshiti.

10- Mjekimi i acarmeve alergjike të hundës, bllokimit të frymëmarrjes dhe xhepave të hundës. Pika e propolisit përdoret brenda vajit të kokrrës së zezë.

11- Mjekimi i sëmundjeve të lëkurës, mavijosjeve të lëkurës, plagëve, djegjeve, akneve, pezmatimit të lëkurës (ekzema) dhe psoriasisin (sëmundja e kruajtjes).

12- Përdorimet në stomatologjike (të dhëmbëve) dhe të gjuhës: - Shërben si lëndë narkoze dhe qetësuese për dhembjet. - Shërben për mjekimin e ulçerarës së stamakut (Aphthous ulcer). - Shërbën për të bërë gargara me solucionin e propolisit në rastet e acarimit të fytit. Propolisit ka ndikim forcues për fibrat elastike që gjenden në muret e kapilarëve të gjakut dhe ligaturave.Ai ka ndikim vrasës për mikrobet dhe viruset që gjenden në gojë, në faring, apo në bajame. Ai zbut bllokimet frymore në faring, në kordat e zërit dhe në laring, si dhe lufton mikrobet që shkaktojnë prishjen e dhëmbëve apo acarimin e mishit të dhëmbeve, parandalon emoragjinë nga mishtrat e dhëmbëve, ndihmon dhëmbët e paqëndrueshëm dhe eleminon aromët e keqe të gojës.

13- Vepron si aktivizues dhe forcues seksual për të dy gjinitë, sidomos nëse shoqërohet më vajin e pjalmit të luleve.

14- Parandalon trasnformimin fibrik të qelizave të trupit, që është përgjegjës për pjesën më të madhe të dukurive të plakjes tek njeriu, siç janë: rrudhja e lëkurës, kalçifikimi i arterieve, dhembjet e kuçeve dhe ulja e funksioneve të veshkave dhe mëlçsisë.

15- Nëna në gji e konsumon propolisin dhe pjalmin e luleve herë pas herë sipas mundësisë, sepse ai sekretohet në qumesht dhe gjidhënie, duke bërë të mundur që të përfitojë nëna dhe fëmija njëkohësisht, si dhe pakëson dhembjet e barkut tek foshnja, shpejton ripozionimin e mitrës dhe përshatjen e lindjes.

Amballazhimi:

• Propolisi gjendet në tri forma. Në formën e tij vajore mund të jetë i përziet me vajin e farës së zezë në mënyrë që të shtohen efektet e tij parandaluese dhe imunitare.

• Shishe qelqi 60 ml, në të cilën propolisi është i përzier me vajin e kokrës së zezë deri në masën 20%.

• Shishe qelqi e izoluar me propolis të lëngshëm të përzier 20% me mjaltë safi.

Kujdes: Ruhet në temperaturën 15c dhe larg fëmijve.

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5