Vaj i farave të rrushit nga Tact

SKU: PROD-16556
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
...
Disponueshmëria:

0 Në Stok

800 L

Përshkrim

Vaj i farave të rrushit nga Tact

Fruti e rrushit konsiderohet si një ndër frutat më të preferuara për njeriun për shkak të vlerave të shumta që ajo mbart.

Hardhia rritet në vende të ndryshme të botës, në mënyrë më të përhapur në Evropën Jugore dhe atë Qendrore dhe në pellgun e Detit Mesdhe.

Vaji i farave të rrushit nga TACT, është një vaj tepër i pasur në acide të ndryshme të pangopura që arrijnë deri në 70%.

Drita dhe nxehtësia vepron tek ky vaj, prandaj ai duhet ruajtur në ambalazh të errët dhe në vend të freskët.

Ky vaj gjithashtu nuk i duron dot nxehtësisë së gatimit, por ai është i preferueshëm në sallatat e ndryshme për shkak të shijes së tij të mirë dhe ngjyrës së florinjtë që ai ka.

Përbërja dhe indikimet kurative: Vaji i farave të rrushit i prodhuar nga TACT përmban përqindje të larat antioksidantësh të grupit që njihet me emrin PROANTHO CYANIDINS ose OPCS.

Ky grup antioksidantësh kanë aftësi të lartë në eliminimin e atyre që quajmë “rrënjë të lira”, sa që ky grup është më efektiv se vitamina C rreth 20 herë më shumë dhe më e fuqishme se vitamina E rreth 50 herë, sikundër rrit praninë e vitaminës C në brendi të qelizave për shkak të dëmit oksidues.

Është vërtetuar se ky grup Prontocianidesh ka veti të dobishme në më shumë se 50 sëmundje për të cilat shkaktar kryesor është rritja e shpejtë e prodhimit të “rrënjëve të lira”. “Rrënjët e lira” janë substanca të dëmshme për trupin e njeriut.

Ato formohen nga mbetjet e procesit të asimilimit ushqimor në trupin e njeriut; prej ndotjes së mjedisit; prej ekspozimit ndaj rrezatimit ose të shfarosësve të insekteve (insekticidet e ndryshëm).

Këto “rrënjë” shkaktojnë dëmtimin e qelizave të trupit; përshpejtojnë plakjen e personit dhe sëmundjet që e shoqërojnë atë, por në mënyrë të veçantë ato shkaktojnë artritin, sëmundjet e zemrës dhe të artereve, kancerin, varicen dhe dobësimin e mureve të kapilareve të gjakut.

Sekreti që vaji i farave të rrushit i jep lëkurës freski dhe gjallëri i atribuohet substancës Olifenol, e cila vepron përkundër plakjes së lëkurës dhe i mbledh e lufton “rrënjët e lira”. Ajo gjithashtu e mbron lëkurën nga rrezet ultravjollcë të Diellit.

Vaji i farave të rrushit i prodhuar nga TACT përmban Acid Linoli, i cili është një substancë shumë e nevojshme dhe e përshtatshme për lëkurën e njeriut dhe në mënyrë të posaçme për femrat e moshës së mesme.

Një nga vetitë apo efektet e këtij grupi antioksidantësh është se ai vepron kundër Hestaminës dhe ka veti anti-inflamatore, si dhe frenon enzimat plastaz dhe kolagjenaz.

Por ai ka edhe efekte të tjera si: - Frenon oksidimin e proteinave yndyrore me dendësi të ulët HDL dhe i mban larg pllakëzat e gjakut.

- Siguron mbrojtjen e qelizave të sistemit imunitar nga oksidimi dhe përforcon reagimin e qelizave limfatike. - Mbron sipërfaqen e stomakut nga “rrënjët e lira”.

- Duke u renditur në grupin e antioksidantëve, proantho cianidinet nxisin dhe ruajnë njëkohësisht elasticitetin e lëkurës.

- Zvogëlon rrezikun e prekjes nga sëmundjet e zemrës: forcon muret e kapilarëve të gjakut dhe pengon dobësimin e tyre, pakëson proteometabolizimin, si dhe mban larg me njëra tjetrën pllakëzat e gjakut çka pakëson mundësinë e prekjes nga trombozat.

- Përmirëson shqetësimet që kanë të bëjnë me insuficensat kronike venoze, flebitin, varikozën (variçet) dhe retinopatinë.

- Zvogëlon ose parandalon edemat në rast dëmtimesh, traumash apo shembjesh.

- Qartëson dhe pastron shikimin, duke i mundësuar një efikasitet shikimi më të lartë në errësirë apo pas ekspozimit ndaj dritës së fortë.

- Lehtëson çrregullimet limfatike të venave që shoqërojnë reciprokisht periudhën para ciklit menstrual si p.sh: sëmundjet që kanë të bëjnë me gjirin, ndryshimi në peshë, fryrjet e barkut,, dhimbje të legenit dhe çrregullime të tjera venoze në këmbë.

- Përdoret në rastet e alergjisë si pasojë e shtimit të nivelit të vitaminës C nëpër qeliza dhe për lehtësimin e alergjisë e cila reagon ndaj reagentëve të Hestaminës.

- Ruan elasticitetin e lëkurës, pakëson rrudhat dhe ngadalëson pleqërinë. - Pakëson rrezikun e prekjes nga ulcera e stomakut.

Masa paraprake: Vaji i farave të rrushit i prodhuar nga TACT konsiderohet preparat i sigurt gjatë periudhës së shtatzanisë dhe gjidhënies si dhe nuk njihet ndonjë kundërveprime medikamentoz për të. Gjithsesi gjatë rasteve me diarre doza mund të pakësohet.

Doza e rekomanduar: Një lugë e madhe çdo ditë (5 ml) veçmas ose që mund tu hidhet sallatave për shkak të shijes së mirë që ka.

Sasia 60 ml

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5