Vaji Esencial i Portokallit 10 ml

SKU: PROD-20461
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
...
Disponueshmëria:

100 Në Stok

1,000 L

Përshkrim

Vaji Esencial i Portokallit është një vaj që përdoret për aromaterapi dhe për shumë qëllime të tjera terapeutike. Ai prodhohet përmes distilimit me avull të pluhurit të lëngshëm të frutave të portokallit, të quajtur Citrus sinensis. Vaji esencial i portokallit është i njohur për aromën dhe shijen e tij të kthjellët dhe për dobitë shëndetësore që ofron.

Dobi dhe efektet e vajit esencial të portokallit:

Vaji esencial i portokallit ka një gamë të gjerë dobi dhe efektesh pozitive në shëndetin e trupit. Njëra nga dobitë kryesore është qetësimi dhe zvogëlimi i stresit dhe ankthit. Ai gjithashtu mund të ndihmojë në zvogëlimin e dhimbjeve koke, dhimbjeve të muskujve dhe në zvogëlimin e tensionit të gjakut. Përveç kësaj, ai mund të përdoret për të përmirësuar humorin dhe për të lehtësuar simptomat e sëmundjeve të ndryshme, siç janë gripa dhe alergjitë.

Përdorimi i vajit esencial të portokallit:

Vaji esencial i portokallit mund të përdoret në disa mënyra, përfshirë aromaterapinë, masazhin dhe përdorimin topikal. Për aromaterapinë, mund të shtoni disa pika të vajit në diffuzor ose në një tas me ujë të ngrohtë për të krijuar një atmosferë të relaksuar në shtëpi ose në zyrë. Për masazh, mund të përdorni një lugë të vogël të vajit për të masazhuar

Dobitë në qetësimin e sistemit nervor: Vaji esencial i portokallit ka një efekt qetësues në sistemin nervor dhe mund të ndihmojë në uljen e niveleve të stresit dhe ankthit. Ai mund të përdoret në aromaterapi për të ndihmuar në relaksimin e trupit dhe në ndihmën e gjumit. Përdorimi i këtij vaji në masazh mund të ndihmojë në zvogëlimin e dhimbjeve të muskujve dhe tensionit të tyre.

Ndryshime në gjendjen emocionale: Për shkak të aromës së tij të kthjellët dhe të freskët, vaji esencial i portokallit mund të ndihmojë në përmirësimin e humorit dhe në zvogëlimin e ndjesive të trishtimit dhe ankthit.

Ndihmë në funksionin e traktit të ushqimit: Vaji esencial i portokallit mund të ndihmojë në funksionimin e traktit të ushqimit dhe në zvogëlimin e problemeve me tretjen. Ai mund të ndihmojë në zvogëlimin e kapsllëkut dhe në ndihmën e tretjes së ushqimit.

Efekte antimikrobiale: Vaji esencial i portokallit mund të ketë efekte antimikrobiale, duke ndihmuar në mbrojtjen e trupit nga mikroorganizmat e dëmshëm. Ai mund të përdoret në zbutjen e skuqjeve dhe inflamacionit të lëkurës dhe në ndihmën e shërimin e plagëve të vogla në lëkurë.

Përmirësimi i qarkullimit të gjakut: Vaji esencial i portokallit mund të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut, duke ndihmuar në zvogëlimin e tensionit të gjakut dhe në mbajtjen e zemrës shëndetshme.

Ndihma në të ndryshmet menstruale: Vaji esencial i portokallit mund të ndihmojë në lehtësimin e simptomave të ndryshme menstruale, si dhimbja e barkut dhe ankthi.

Përdorimi i vajit esencial të portokallit mund të jetë i dobishëm për njerëzit që kërkojnë një produkt natyral për të ndihmuar në lehtësimin e stresit dhe tensionit, për të përmirësuar gjumin dhe humorin, për të zvogëluar inflamacionin dhe plagët në lëkurë, dhe për të ndihmuar në shërimin e sëmundjeve të ndryshme.

Paketim 10 ml 

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5