Vaji i Sadit nga Tact

SKU: PROD-16519
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
...
Disponueshmëria:

0 Në Stok

800 L

Përshkrim

Vaj i Sadit përdoret për përdorim të brendshëm për mjekimin e problemeve në tretje dhe për përdorim të jashtëm përdoret për pakësimin e shfaqjes së qimeve, për mjekimin e enjteve (edemave) dhe ulçeras së lëkurës.

Përmbajtja: Pjesa që shfrytëzohet nga bima e Sadit është gunga e rrënjës, e cila ka një aromë të mirë. Ajo është një bimë barishtore që jeton gjatë.

Gunga në formë nyjesh e bimës së Sadit përmban vajra të paqëndrueshëm dhe më shumë se 27 përbërës, ku ndër më të rëndësishmit janë Terpinolene dhe më në veçanti Kitoni (Provitaminë A).

Gungat dhe rizomat përmbajnë sheqerna siç është glukoza dhe fruktoza, si dhe një sasi të madhe amidoni si lëndë rezervë.

Gjithashtu, ato përmbajnë glykoside kardiake, alkaloide, lëndë xhelatine, vitaminë C dhe lëndë të hidhura.

Përdorimi i brendshëm:

- Lënda e gungave dhe e rizomave të bimës së Sadit janë antiemetike (efektive kundër vjelljes), largojnë gazrat dhe kanë efekt qetësues.

Gjithashtu preparatet e rizomës përdoren për mjekimin e problemeve në strukturën kockore dhe plogështisë.

Gjithashtu shërbejnë për mjekimin e marrjes së mendëve dhe vjelljes.

Gungat përdoren edhe për stabilizimin e ciklit menstrual të parregullt, stresit dhe rraskapitjes.

Po kështu edhe për acarimet e gjirit.

- Përdoret gjerësisht në formën e tymit.

Nga ana mjekësore, bima e Sadit është e njohur që prej qindra vjetësh, duke u përdorur për lehtësimin e urinimit, për qumështin e gjirit dhe për lehtësimin e ciklit menstrual.

Ai vret edhe disa lloje krimbash, nxit djersitjen (sudorifik) dhe është antidiarre dhe stimulant.

- Përdoret për problemet e gastritit dhe zorrëve.

Gungat e ziera përdoren në rastet humbjes së oreksit dhe për diarrenë e shkaktuar nga dizanteria.

Përdorimi i jashtëm:

- Gratë e përdorin për heqjen e qimeve duke lyer lëkurën për të pakësuar rikthimin e qimeve.

- Masa e gungave të rrënjës përdoret për mjekimin e plagëve, plasaritjeve dhe edemava të lëkurës.

Gjithashtu kjo masë mund të vendoset mbi gjirin e gruas për të lehtësuar sekretimin e qumështit.

Doza : - Për përdorim të brendshëm duhet që dozat të mos jenë më shumë një lugë e vogël jo e mbushur plot çdo ditë dhe preferohet që të përzihet me vajra të tjerë. Gjithashtu ajo duhet të ruhet në një vend të ftohtë.

- Për përdorin të jashtëm lyhet zona e lëkurës, aty ku dëshirojmë që qimet të mos kthehen më.

Përzierjet : Në kartën e Berlinit bima e Sadit është përmendur në dy forma, ku njëra shërben për largimin e helmeve dhe që përbëhet nga kripa e detit+Sad i rritur+ yndyra nga cjapi i maleve+ vaj i gatuar, oliban (kender) dhe pasi të përziehen me njëra-tjetrën përdoren duke lyer vendin e acaruar derisa të shërohet.

Ndërsa mënyra e dytë është për mjekimin e dobësisë së stomakut dhe për sëmbimet (therrjet) që shkaktojnë vdekjen. Në kartën e Hersetit bima e Sadit përmendet për mjekimin e disa sëmundjeve:

Për largimin e dhembjeve nga të gjitha gjymtyrët dhe kjo recetë përbëhet nga : Elb i shirë+ susam+ limon+ hudhra+ Sad+ kokrra dëllinje, ku secila prej tyre gatuhet me pak ujë pastaj lihet e hapur një natë, pastaj kullohet dhe hahet për katër ditë.

Gjithashtu aty përmendet se bima e Sadit nëpër receta shërben për mjekimin e urinimit të shoqëruar me gjak dhe për largimin e dridhjeve nga gjymtyrët.

Sasia 60 ml

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5