Tact Vaj Vitex Agnus-Castus

SKU: PROD-16741
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
...
Disponueshmëria:

0 Në Stok

800 L

Përshkrim

Vaj Tact Vitex Agnus-castus

Vitex Agnus-castus e cila njihet ndryshe si shkurre Ibraham, apo kacube e murgut ose me emrin tjeter te saj lulja e xherikos.

Përfitimet nga bima Vitex Agnus-castus: Stimulon gjendren e Hipofizes duke rikthyer keshtu ekuilibrin hormonal ne shumë prej pjeseve të trupit.

Rrit prodhimin e qumështit tek grate lehone.

Duhet të merret pas 5-10 ditëve të lindjes, nëse rrjedhja e qumështit është e ngadaltë. Tonik për muskujt e mitrës, sepse ajo ndihmon shumë ne lindje dhe është quajtur bima e lindjeve për shkak të perberjes, e cila vepron duke rritur funksionin e hormoneve progesterone në trup.

Redukton dhe frenon gjëndren tiroide per stimulimin e hormoneve (TSH) Pra, është rekomanduar ose keshilluar në rastin e rritjes se hormoneve TSH.

Stimulon prodhimin e hormoneve LH stimulus.

Te cilet kufizojnë efektet e dëmshme të hormonit të estrogjenit në trup.

Duke marrë ekstraktin e frutave Vitex Agnus-castus largon kapsllëkun kronik i shkaktuar nga çekuilibri hormonal në trup sidomos pas lindjes.

Trajton dhe parandalon kistet ose pranine e plagëve apo shenjave qe mund të ndodhen në muskujt e mitrës, madje edhe në veshjen endometriumit, të cilat janë shkaku kryesor i sterilitetit për disa gra Për shkak të efektit të saj në ekuilibrin e hormoneve të trupit, perdorimi apo marja e Vitex Agnus-castus parandalon abortin e hershem në tre muajt e parë të shtatzënisë veçanërisht për gratë te cilat kane pasur abort në mënyrë të përsëritur.

Gjithashtu eshte e dobishme në trajtimin e akneve, e cila është shqetësuese për të dyja gjinitë në adoleshencë dhe ne moshën madhore 15-21

Agnus-castus Vitex eshte i dobishëm edhe në keto raste: mbi rrjedhje e gjakut menstrual, ngushtimin e mitrës, dhimbje barku, keqtretje, dhimbje ne ciklin menstrual-menstrual, raste të përsëritura të gjakderdhjes në intervale të shpeshta ne me pak se një javë, apo duke mos patur gjakderdhje në kohën e zakonshme duke pasur vonese te menstruacioneve , dhe rastet e vesikulacioneve dhe konglomerimit (perzierjeve) te endometriumit, dhe ne rastet e ndërprerjes se menopauzës, gjithashtu punon si një kunderhelm (antidote) për të rritur hormonin prolaktin (Hormoni i qumështit të gjirit)ne rastin e raportit te qumështit me gjakun janë të dobishme për të dy gjinitë.

Perdorimet: Është përdorur në një shkallë të madhe, eshte një prej bimëve më të rëndësishme për rregullimin e hormoneve femërore, duke rritur prodhimin e progesteronit.

Vitex Agnus-castus ndihmon në balancimin e prodhimit te vezore te estrogjenit dhe progesteronit gjatë menstruacioneve

Shumë herbalist evropianë dhe amerikanë e keshillojne perdorimin e Vitex Agnus-castus për trajtimin e problemeve menstruale duke filluar nga sindromi premenstrual dhe shumë simptoma të cilat janë të shoqëruara ne fillim dhe në mes të menstruacioneve te parregullta apo ne mungese te tyre.

Bima duhet te perdoret disa muaj perpara Sindromit menstrual ose menstruacioneve për të marrë dobite e dëshiruara të cilat janë shume të rëndësishme. Redukton fryrjet, dhimbjen e gjinjve te fryrë si dhe shqetesimet e depresionin.

Kohët e fundit, hulumtimi në bimen Vitex Agnus-castus për më shumë se tridhjetë vjet, dhe veçanërisht në Gjermani dhe Britani.

Ishte e qartë nga ky hulumtim se frutat apo bima Vitex Agnus-castus ka efekt të veçantë hormonal në trup dhe besohet se bima Vitex Agnus-castus ka anti-efekt ne gjenerimine entrogjenit(entrogen) dhe frenon ose parandalon androgjenin(antrogen) e hormoneve seksuale mashkullore.

Një studim i kryer në Gjermani në vitin 1989 raportoi se Vitex Agnus-castus ka gjeneruar efektin e progesteronir dhe ka punuar në gjëndrren e hipofizës e cila rregullon menstruacionet, dhe disa eksperimente kanë treguar se bima Vitex Agnus-castus ka rëndësi të madhe në trajtimin e sindromit premenstrual, si dhe rritjen e fertiliteti dhe ndihmon ne rregullimin e menstruacioneve te parregullta ndërsa tenton në shkurtimin e ciklit te gjatë te menstruacioneve dhe zgjat cikëlin e shkurtër te menstruacioneve.

Bima Vitex Agnus-castus është i rëndësishëm në trajtimin e problemeve të tjera te cilat mund të jenë të lidhura me ciklin menstrual, si migrena dhe aknet.

Gjithashtu mund të ndihmojë disa femra të cilat kërkojnë shtatzëni duke pasur infertilitet te dobet për shkak të niveleve të ulëta të progesteronit. Hulumtimet gjithashtu tregojne se Vitex Agnus-castus është përdorur për të prodhuar qumësht gjiri, gjithashtu ndihmon edhe gjatë shtatzënisë.

Vitex Agnus-castus përdoret në mjekësinë popullore për rastet e dystocia(lindjet e veshtira) për të përshpejtuar lindjen, dhe për fertiltet.

Eshtë përdorur edhe në trajtimin e ftohjeve tek femijet. Është përdorur edhe për të trajtuar problemet e stomakut, mjekët popullore thone se ka dobi edhe per sytë e prekura me oftalmi(ophthalmia).

Lehtëson lindjen dhe mund të përdoret për këtë qëllim në mënyrë të sigurtë.

Doza: një lugë të vogël në mëngjes dhe nje në mbrëmje është e rekomanduar

 

Sasia 60 ml

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5